Dobrodelna okrogla miza o Kurdistanu

Povezali smo se s SocioKlubom in Listo demokratičnega študentstva, s katerimi smo 1. marca 2023 pripravili okroglo mizo z dobrodelnim pridihom.

 Z govorci s Kolektiva Rožava kliče, ki so strokovnjaki tega področja, smo obravnavali kurdsko situacijo, ki jo je potres v Turčiji še poslabšal. Pogovor je moderirala študentka Lori Šramel Čebular. Na dogodku smo zbirali dobrodelne prispevke.

Vtis študentke prvega letnika novinarstva Zoje Slapnik: “Okrogla miza na temo Kurdistana me je zelo prijetno presenetila. Izvedela sem veliko o njihovi zgodovini, ideologiji, veri ter bojih, ki se dogajajo še danes. Ko sem poslušala predavatelje, sem ugotovila, kako malo znanja imam o tej temi ter, da se v naših medijih sploh ne poroča o njihovem svetu razen, če gre za nekaj negativnega, kot so teroristični napadi ali pa naravne katastrofe. Dogodek me je zelo navdušil in mi pomagal videti svet iz njihove perspektive, ki pa je popolnoma drugačna naši. Zaradi tega mi je bila osebno še bolj zanimiva in menim, da bi se lahko vsak nekaj naučil od njihovega načina razmišljanja.”

Foto: Sabina Zorman